Minima

Is bij u aan het eind van uw inkomen steeds een stukje maand over? Kunt u uw uitgaven niet goed plannen? Lukt het u niet om de maandelijkse betalingen te verrichten? Wordt u soms wel eens moedeloos van uw financiële situatie? Een mogelijke oplossing is het uitbesteden van uw financiële beheer. Door uw financiële situatie weer gezond te maken en door u te leren hoe u beter kunt omgaan met uw geld wordt mogelijk voorkomen dat u in een isolement terecht komt. Samen met u bekijken we de situatie en komen we tot een passende oplossing. Wij doen dit op een persoonlijke manier. Met onze professionele en vertrouwelijke aanpak geven wij u weer grip op uw financiële situatie. Mocht beschermingsbewind de voorkeur genieten dan kunnen wij dit voor u aanvragen bij het kantongerecht. Afhankelijk van uw situatie kunnen wij Bijzondere Bijstand voor u aanvragen.

Aanvraag

Beschermingsbewind of inkomstenbeheer kan aangevraagd worden door de persoon zelf, partner, familie, hulpverlenende organisatie, kantongerecht e.d. U hoeft alleen maar het aanvraagformulier in te vullen door hier te klikken. Heeft u liever telefonisch contact dan kunt u bellen met 0599 - 85 33 61.

Tarieven

Het hoeft u niets te kosten. Wanneer u onder een beschermingsmaatregel komt ligt er een noodzaak door de wet bepaald, wat de gemeente verplicht hiervoor Bijzondere Bijstand te verlenen voor vergoeding van de kosten afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. U kunt zich daarover informeren bij uw eigen gemeente. Als u in aanmerking komt hiervoor kan MaYiM dit aanvragen voor u.